Act2Prevent Voetbalschool uit de steigers vanaf de zomer 2015

Act2Prevent Voetbalschool – voetbalstages

We broedden al langer op het idee en eindelijk hebben we er werk van gemaakt : een eigen voetbalschool ! De Act2Prevent voetbalschool voor talentvolle spelertjes geboren in 2008 en 2009 ( duiveltjes )

Waarom?

Na 25 jaar activiteit als ( voornamelijk ) jeugdtrainer doe je de nodige ervaringen op en leg je uiteindelijk zodanig veel contacten dat je perfect zelf ( los van een club ) aan de slag kan in het trainen van jonge voetballertjes. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat een club soms beperkend kan zijn in een efficiënte werking, vooral omdat er ( soms onbegrijpelijke ) beslissingen worden genomen door mensen die ver van de allerjongsten of de praktijk af staan. Zelfs in mijn ervaring op het allerhoogste niveau ( 1ste klasse ) heb ik ondervonden dat er beperkende factoren zijn in de ontwikkeling van mijn spelertjes. Laat ik niet teveel uitwijden over het negatieve in het verleden maar wel over het positieve in de toekomst en wat je denkt beter te kunnen … moet je dan maar tonen. Zo is onze Act2Prevent voetbalschool ‘geboren’.

Onze doelstellingen?

POTENTIEEL BENUTTEN !!! Onvoorstelbaar hoeveel jong talent er rondloopt op onze velden maar verloren gaat omdat het niet wordt benut. Sommige kinderen hebben het geluk te worden opgemerkt door elite-clubs en zullen zich verder ontwikkelen tussen geselecteerde spelertjes, anderen staan bij hun club achteraan in het rijtje en komen om de 2′ even aan bod. Om die reden zijn we ondertussen reeds 4 jaar geleden gestart met onze opleidingen voor duiveltjestrainers, om beginnende en zelf meer ervaren trainers te helpen in het trainen van de allerjongsten. Duiveltjes zijn immers geen kleine volwassenen en vragen een heel aparte en specifieke begeleiding. Veel trainers zijn er eerder toevallig ingerold ( vaak als ouder of familielid van een beginnend voetballertje ) en de meer getalenteerde en ambitieuze trainer zoekt het vaak snel hogerop. Feit is dat er elk jaar veel onervaren trainers aan het werk gaan met de kinderen die misschien wel de beste trainer verdienen! Sinds september 2014 hebben we ook een handleiding voor duiveltjestrainers klaar, waar we onze ervaring en visie delen met diegenen die er interesse in hebben. Het gaat hier over een document met tekst en filmpjes dat je via mail kan toegestuurd krijgen. Deze handleiding voor duiveltjestrainers kan ook een grote hulp betekenen voor ouders die zelf aan de slag willen met hun kind.

Ik ben ervan overtuigd dat het potentieel/talent benutten tussen 5 en 10 jaar een basis legt die ze nog moeilijk zullen kwijt spelen, al is het nadien altijd af te wachten hoe de jonge voetballertjes zich verder ontwikkelen op fysiek en mentaal vlak. Veel kinderen haken af op latere leeftijd, krijgen andere prioriteiten of lopen ontgoochelingen op maar we zien het als onze taak om zoveel mogelijk jonge spelertjes op het goede spoor te zetten : hun potentieel te benutten !

Om die reden bieden we extra trainingen aan buiten het clubgebeuren die ook de prestaties binnen het clubgebeuren zullen verbeteren. De Act2prevent voetbalschool biedt tevens tijdens de schoolvakanties en vrije dagen voetbalstages aan met maar liefst 4 uur effectief voetballen per dag. We richten ons hierbij, net als voor onze voetbalschool, in 1ste instantie op talentvolle spelertjes geboren in 2008 en 2009, en elk jaar komt er een geboortejaar bij ( 2010 -2011, … ).

We richten ons hier dus op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van de spelertjes. Op die manier kunnen we het niveau van onze trainingen erg hoog leggen en kan het talent zich verder ontplooien in de beste omstandigheden. Dit houdt in dat het aantal deelnemers eerder beperkt zal zijn maar dit heeft voordelen naar je kind toe. We bekijken onze deelnemers dus niet als een nummer of een bron van inkomsten maar als een deel van ons project met maar 1 doel voor ogen : het potentieel benutten !

Accommodaties en materiaal

Bij onze Noorderburen zijn er een massa voetbalscholen terwijl deze bij onze nog eerder een uitzondering zijn. Veel heeft te maken met het feit dat we de gewoonte hebben om naar een club toe te stappen om het kind daar aan te sluiten. Eigenlijk hebben we niet erg veel nodig om het jonge voetballertje op te leiden : een veld, een bal, doeltjes en kegeltjes, een goede trainer en liefst ook een aantal ploegmaatjes van een goed niveau. Aangezien we enkel kiezen voor indoor trainingen en kunstgras is onze behoefte aan douches al minder groot en een kantine hebben we niet nodig om je kind op te leiden. Aangezien we ‘lifestyle’ hoog in het vaandel dragen verkiezen we gezonde dranken en voeding boven de mindere kwalitatieve dingen waarmee de meeste duiveltjes te kantine verlaten. Gezonde voeding is de basis van een gezond en sterk lichaam, we verwachten van onze deelnemers ( ouders en kinderen ) dat ze deze vorm van lichaamshygiëne respecteren.

We kiezen dus enkel voor indoor trainingen ( zaal ) en kunstgras omdat we vinden dat jonge kinderen onder ideale omstandigheden moeten kunnen trainen. De snelheid van uitvoering ligt ook anders ngl. de ondergrond en we vinden dat belangrijk in hun ontwikkeling. We worden niet verwend op het gebied van sportaccommodaties dus het kan zijn dat we regelmatig van locatie moeten veranderen naargelang de beschikbaarheid, we blijven evenwel in de Antwerpse regio. We sluiten niet uit dat we onze werking ook gaan uitbreiden naar andere provincies.

Voordelen van onze voetbalschool voor talentvolle voetballertjes :

◾Tot 4 extra trainingsmomenten per week (tot 2 uur per training) voor diegenen die wensen. Onze voorkeur gaat hierbij naar zoveel mogelijk dag-trainingen (trainen bij daglicht).
◾Wij trainen enkel op woensdagnamiddag en in het weekend, bedoeling is om de erg jonge kinderen gedurende de week zo weinig mogelijk te belasten en hun vrije momenten ( de weekends ) beter te benutten.
◾Kwalitatieve trainingen aan hoge intensiteit (tijd ten volle benutten).
◾Kwalitatieve ploegmaats uit de regio
◾Tegenstanders van niveau die we zelf kiezen (niet langer minder nuttige verplaatsingen met grote niveau verschillen tussen beide ploegen). We kiezen ervoor om veel onderling te spelen en zo tijd te sparen. Tijd die we beter (voetballend) kunnen benutten. Daar draait het om: voetballen i.p.v. in de auto zitten.
◾Direct contact tussen ouders en opleider: geen overbodige tussenpersonen. Sportieve beslissingen worden genomen door de mensen die het kortst bij je kind staan.
◾Je bent bij ons niet gebonden aan een jaarlijkse overeenkomst zoals bij een club. Voor het verlaten van onze voetbalschool ( of en overgang naar een andere ‘opleider’ ) ben je dus niet afhankelijk van de ‘goodwill’ van derden zoals bij een club. Geen discussies, geen transferbeslommeringen, geen vergoedingen ed. Opgelet: inschrijvingsgelden worden niet terugbetaald. Inschrijven bij onze voetbalschool vraagt (volgens de formule) een engagement van ouders en kind voor de ganse periode van inschrijving. Criteria en voorwaarden worden vooraf duidelijk besproken.
◾Elk kind, dat aan de selectiecriteria van onze voetbalschool voldoet, krijgt een volwaardige en kwalitatieve trainer, ongeacht in welke groep het terecht komt. Het gebeurt wel eens vaker dat binnen het klassieke clubgebeuren voetballertjes, die (om welke reden dan ook) niet in de sterkste groep zitten, ook bij een minder ervaren trainer terecht komen. De combinatie van beide factoren zorgt meestal voor een kloof die nog moeilijk te dichten valt. Als we beroep doen op extra trainers dan zullen zij op het gebied van kwaliteit en visie thuis horen bij onze voetbalschool.
◾Je kind is bij ons geen nummer of een voorname bron van inkomsten maar wordt een onderdeel van een project waarin we geloven: het benutten van potentieel! Wij vragen een grotere investering van de ouders om te kunnen deelnemen aan onze voetbalschool/stages maar daar blijft het bij.
◾Het is onze bedoeling dat het talentvolle voetballertje na het doorlopen van onze voetbalschool kan aansluiten bij een hoogstaande opleiding. We geven daarbij graag advies in het maken van de juiste keuze.

Act2Prevent Voetbalschool formules

Voor het seizoen 2015-2016 gelden :

‘Kickstart’ : 10 extra trainingen : 125,00 €
‘Retro’ : 25 extra trainingen : 250,00 €
‘Volley’ : 1 à 2 extra trainingen per week (totaal 50 stuks per seizoen) : 450 € ( incl. 2 trainingspakken )
‘Panna’ : 2 à 3 extra trainingen per week (totaal 75 stuks per seizoen) : 650 € ( incl. 2 trainingspakken, 2 shorts, 2 shirts, 3 paar kousen )
‘Act2Prevent Voetbalschool – Champ’: Deelname aan al onze aktiviteiten gedurende een gans seizoen met de mogelijkheid tot het volgen van 4! trainingsmomenten per week ( meer dan 125 op jaarbasis ). Inhoud en planning wordt persoonlijk besproken. Dit betekent dat je zoontje/dochter zijn/haar volledige opleiding bij ons geniet op woensdag-, zaterdag en zondag: 975,00 euro. Deelnemers aan de ‘Champ’ formule ontvangen van ons een Jako kledingpakket twv. 500 euro


Act2Prevent Voetbalstages

Wij zijn tijdens de laatste week van 2014 gestart met onze 1ste ‘try-out’ in de sporthal van Willebroek, wij mochten meteen rekenen op de deelname van een 20-tal talentvolle kinderen van verschillende clubs ( Beerschot-Wilrijk, Sporting Lokeren, KV Mechelen, SK Lierse, Sterrebeek, VC Westerlo, Wavria ) en hebben onze start/bedoeling dus niet gemist. Een paar weken later, tijdens de krokusvakantie, mochten we rekenen op een groei van 10 deelnemers en ook een spelertje van Club Brugge ontvangen … het woord zet zich dus verder tot ver over Vlaanderen !

10863776_10203441661710194_4511298415678002524_o

Nieuwe Act2Prevent Voetbalstages komen eraan in 2016!

08/02/2016 tem 12/02 ( 4 dagen, woensdag vrij ) : indoor te Tisselt
04/04/2016 tem 08/04 ( 4 dagen, woensdag vrij ) : te Eppegem, kunstgras

Tarieven :

1 dag = 50 euro
2 dagen = 90 euro
3 dagen = 120 euro
4 dagen = 140 euro

De kinderen ontvangen van ons op elke stage een voetbalgeschenk
je plaatsje tijdig reserveren kan via info@act2prevent.com

Volg onze FB pagina voor de meest up-to-date info en ontwikkelingen

Wij mogen sinds kort rekenen op ondersteuning van onze nieuwste sponsor, nl ACCEL

Accel logo

Meer info

Interesse in sponsoring van onze Act2Prevent Voetbalschool? Contacteer ons

Nieuwe website ! Online sinds november 2015

sportieve groeten,

Willem Timmermans – Act2Prevent Voetbalschool

Advertentie

Over act2prevent

Kinesitherapeut & personal trainer van opleiding, gek op persoonlijke ontwikkeling en sporten. Mijn passie is voetbal en andere balsporten. Hou van duiken en genieten van het leven. Sinds eind 2014 gestart met een eigen voetbalschool voor talentvolle spelertjes geboren in 2008 en later. Wij bieden met de voetbalschool extra trainingen aan tijdens 'vrije' momenten net als een complete 'interne' opleiding.
Dit bericht werd geplaatst in Education for soccer trainers/coaches, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s